tisdag, december 04, 2012

Kalendrar

Tidigare år så har M och F haft legokalendrar eller playmobilkalendrar. Det är ju en massa smågrejer i dem. I år kom jag med den bra idén att man kunde ta en stor legogrej och sedan dela upp den på 24 delar så skulle de få en större grej istället för en massa små. Och jag skulle slippa se de där kalendrararna ligga och skräpa hela december. M tyckte att det var en bra idé. F hade spanat in Star wars-legokalendern och var väldigt ivrig på den. När han såg att den var från 6 år sa han "- jag är sex år". Sen gick det två sekunder så började han att storgråta. Antagligen för att han insåg att det stämmer ju inte och att han inte skulle kunna få oss att tro det. Och då skulle det inte bli någon kalender. Men till hans stora lycka tyckte vi att han kunde få en kalender ändå!
Ju närmare december vi kom desto sämre tyckte jag att min idé om att dela upp en legogrej i 24 delar. Det är en del jobb att fixa ihop det. Så det blev ju inte klart till 1 december men sent på söndagen fick de öppna två luckor.
Så det här är en produktidé till Lego - att de har kalendrar som man bygger ihop till en stor sak. För jag tror inte att jag orkar göra det här igen.
Här har M öppnat tre "luckor".

2 kommentarer:

  1. Jodå, du grejar det även nästa år. Vi körde på en sån förra året och jag tänkte att jag skulle sy egna påsar att lägga bitarna i... Jag börjad einte i tid, utan det blev till att sy lite var och varannan dag och fylla vartefter. Ganska slitigt... Men i år, påsarna var ju redan färdiga! Och det gick hyfsat fort att sortera upp bitarna i lagoma portioner (nåja, vi är inte helt klara ännu, men hälften klart iaf...). Så det känns som det blir mer kontroll för varje år, och vilket år som helst så är väl allt klart innan 1 dec... Ett annat tips är att ge et tpussel. Dock måste nog hela pusslet läggas i förväg för att sedan portionera ut det...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, sy egna påsar! Imponerande! Jag kanske överdrev lite hur jobbigt det var men det berodde nog på att jag inte hade insett att det var lite jobb med uppdelandet. Tyckte jag hade gjort det mesta när jag hade köpt påsar och Lego...

      Radera