måndag, februari 18, 2013

Huset vi bor i - superlångt

Jag utlovad ju lite bilder från där vi bor. Så här kommer massor! Vi har hyrt hus via Airbnb.com. Vi hade ju kunnat varit ute i mer god tid. Vi ville ju gärna hyra ett eget boende. Att bo på hotell kändes inte så skoj även om det ju kan finnas fördelar med det också. Men att kunna äta hemma och att barnen får lite yta att röra sig på kändes viktigt. Sen ville vi gärna ha tillgång till tvättmaskin så vi inte behövde ha med oss fantastiskt mycket kläder. Även om det såklart går att hitta ställen att tvätta på även om man inte har det hemma (uppenbarligen).

Vi visste ju på ett ungefär vilka områden vi kunde tänka oss att bo i. Däremot var det inte så noga om det var ett hus eller en lägenhet. Vi hade gärna hyrt någoting nära där vi bodde förut, Carmel Valley. Nu fanns inte det utan vi hittade någonting i La Jolla. Som är det tjusigaste området i San Diego. Vi bor högt uppe på Mount Soledad. Och här finns verkligen många hus som är så stora och ser ut som de kan kosta en slant. Det här huset vi hyr är äldre. De som äger det köpte det för ett tag sedan och ska renovera det. Men i väntan på att de drar igång renoveringen så hyr de ut det. Tydligen ska renoveringen starta dagen efter vi åker. Huset är stort, 260 kvadrat, men få rum. Fast då måste gararge vara inräknat.

Hur gammalt huset är har vi inte riktigt fått klart för oss (måste fråga). Jag uppfattade det som att ägaren sa att det var ritat av en arkitekt som hette Ludwig Mies van der Rohe. Vilket kan stämma i stil. Men det har trillat ned en del av en spegelvägg som är inbyggd som ägaren sa att den hade suttit uppe i 33 år. Vilket vi tolkade som "sedan huset byggdes". Vilket jag inte tycker stämmer med stilen och då kan det inte ha varit Mies van der Rohe som ritade det eftersom han dog 1969. Men strunt samma, just nu var det ju lite bilder som skulle visas!


Här är baksidan av huset. Fast det är den fina sidan. Framsidan ser mer oansenlig ut. Ena sidan av huset (nästan) består av glasvägg. 


Här är vattenfallet. Det finns som två dammar. Så barnen får inte springa runt ute själva.


Vattenfallet från en annan vinkel. Ägaren berättade att trädgården är designad av samma person som har utformat djurens miljöer på San Diego Zoo. Då är det nog viktigt att utnyttja utrymmet och få det att upplevas som stort. Den ena ägaren sa också, med stolthet, att trädgården har 25 träd.


N som ligger och kollar ut.


Vardagsrummet.


En stor eldstad. Tror ni P har köpt ved och eldat?Det stora sovrummet. Som tur är är det ingen insyn från grannarna eller gatan. Dock dök de två (!) trädgårdsskötarna häromdagen. Då var jag glad att jag hade klätt på mig en liten stund innan de dök upp.


Ute.


Badrumstapeten!


Det största badrummet med en dusch där den ena väggen är en glasvägg ut. Det finns tre badrum. 

Som sagt, det är ett ganska speciellt hus vi hyr. Det finns en massa detaljer som måste ha varit väldigt moderna när det byggdes, t ex något slags interkomsystem mellan rummenoch telefonuttag på toaletten. Och sedan känns en del saker väldigt speciellt utformade som vattenfallet, eldstaden och i det stora sovrummet finns det garderober som är gigantiska! Men jag förstår att ägarna vill renovera för det märks att det är ett äldre hus. Sen tror jag det blir ett lyft att byta ut den vita heltäckningsmattan mot trägolv. Den tjocka heltäckningsmattan finns överallt - och då menar jag överallt (utom köket). Kan inte säga att det är en favorit att ha på toaletten. 
6 kommentarer:

 1. Underbart! Hur länge ska ni vara borta? Fina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härligt. Ca fem veckor blir det.

   Radera
 2. Jättekul att se! Kanske följer med några influenser hem?! :-)
  /Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem vet vi kanske sliter ut klinkersen i badrummen och lägger in heltäckningsmatta istället. Eller bygger ett vattenfall på baksidan ;-)

   Radera