lördag, maj 03, 2014

Fågelholk

Har varit väldigt dåligt bloggande. Vilket nog beror lite på att jag börjat ett nytt jobb (!) och en del på att min bärbara slutade att fungera. Eller rättare sagt bildskärmen. Den funkade om man kopplade in den i tv:n. Vilket ju kändes lite trist att behöva göra när jag nyss köpt en Chromecast-grej (som alltså gör att man kan visa saker på tv:n utan sladd). Och att det blev så med datorn beror nog på att N har krupit upp på den... Men sen fixade sig datorn av sig själv.

Förra året när P fyllde år (mitten av april) så fick han en fågelholk med kamera i. Men tyvärr var det ju lite för sent för att någon fågel skulle vilja flytta in. Så för det här året har vi haft stor förhoppningar!

17 mars så var det kallt och en kväll upptäckte vi att en frusen (och uppburrad fågel) flugit in. Men den ville inte flytta in där då. Vi såg den bara den gången. 

Men sen, 11 april, så var det någon som började bygga.

En talgoxe, som började bygga.

Och bygga.


17 april. Och bygga. Mest kunde man se hen på morgonen och förmiddagen. Sedan vet jag inte vad den hade för sig resten av dygnet.

20 april. Sedan efter att ha samlat någon slags lav hittade hen någonting fluffigt.

26 april. De senaste nätterna har hen börjat sova i holken. Vilken den inte har gjort tidigare. Konstigt tycker jag, när man har ett bo på gång vore det väl skönt att sova där på natten också.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar