söndag, februari 15, 2015

Bam och Bom

N har ju inte snackat så mycket. Och det han har sagt har varit väldigt mycket hitte-på-ord. Om man jämför med hans bröder, vilket man ju gör, så är han ju väldigt mycket senare med att prata. Speciellt M var ju väldigt tidig med att prata. Minns att han sa sexordsmeningar innan han fyllde två år. Och F var nog också ganska bra på att prata men det fattade inte vi riktigt eftersom jämförde med M. Och några hitte-på-ord var det ingen av dem som hade. Visst det fanns ord som de inte kunde säga ordentligt, men inte egenpåhittade.

Men N är ju helt annorlunda. Han har hittat på en massa egna ord. M kallar han för Bom och F kallar han för Bam. Och det är ju så gulligt att man på ett sätt vill att han säger det för alltid. Sig själv har han ganska länga kallat Nih-nih. Men nu har börjat säg något annat som liknar hans eget namn lite mer.

Sen finns det ju en massa andra specialord - blapbla är vatten, bill är vill. Men nu de senaste veckorna har han börjat prata en massa. Och det är verkligen roligt! Härom morgonen så låg både F och N i vår säng på morgonen och höll på och krälade runt. Sen sa N aj. Och jag kunde inte förstå vad det var som gjorde ont så jag frågade honom. - Bam ligger mitt hår, var förklaringen. Så det gick ju lätt att fixa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar