lördag, maj 09, 2015

Hela parisresan

Alltså vi var ju i Paris för nån vecka sedan. Men bara en enda lite bild därifrån? Det är ju som om det aldrig hänt.

Vi åkte en liten kort sväng till Paris. P skulle på något möte där så vi passade på.

Tidigt på söndagen åkte vi och kom fram lagom till lunch. Och en liten reflektion kring att inte ha några barn med sig - herre gud, vad snabbt och enkelt det var att packa.


När vi kom fram till Paris gick vi på en marknad och alldeles i närheten så spelade en blåsorkester (heter det så när det är några som spelar trummor med?). Alltså de spelade jätte bra - eller kanske snarare gillade jag det väldigt mycket! De spelade moderna låter som inte alls är "blåsorkestermusik" men det blev helt enkelt väldigt medryckande. Efter att ha gått omkring gick vi tillbaka till hotellet. Det hade regnat lite innan men sen började det ösa ned. Det här är en bild som jag tog ut från hotellrummet.Vi fick låna ett (ett!) paraply på hotellet. Vi gick och kollade på Notre Dame som låg ganska nära.


Här på Notre Dame så rann regnvattnet ned på ett väldigt häftigt sätt genom de där utstickande djuren. Så det försökte jag ju fota...


Sen gick vi och åt på ett mysigt litet ställe som faktiskt inte låg så långt ifrån Notre Dame. Vi gick bara förbi det och det såg mysigt ut. Och ja, vi åt hamburgare. Men till förrätt åt P en löksoppa som var så himla god (!) och jag åt kronärtskocka så lite franska var vi till en början. Och till efterrätt creme brulé. Och vin - vi drack vin! P tyckte det var lite pinsamt att jag fotade maten så det var jag ju tvungen att fortsätta med...
Frukost! (Eller egentligen tycker inte riktigt jag att det är frukost men det här var vad vi åt vid frukosttid.) Och äta ut är ju alltid trevligt. För nu var det finare väder.


Och skillnaden när man reser med barn då tänker man när man ser någonting liknande "onej, en karusell - hur ska vi försöka undvika den" och när man inte har några barn med sig "o vilken fin karusell - de verkar väldigt förtjusta i dem här  i Frankrike". 


Här gick vi förbi, ingången till Louvren. Men vi ville inte gå in. Så det struntade vi i. 


Så här vårigt och fint var det. 


I många stora parker var det en massa fina stolar utställda. Och jag tror att de är släkt (= från samma företag) med min rosa bänk (som är fransk) så det var ju skoj tyckte jag. 


Kolla vilka glassar vi åt. Snygga!


Sen gick vi ända bort till Triumfbågen och klättrade upp i den. Och där uppe var det utsikt! Vi försökte ta en selfie med oss på och Eiffeltornet mellan. Det krävdes ca tusen kort men vi är ju itne så erfarna seflies-tagare. De fanns de som var bättre. Har inte sett så många använda selfie-pinne tidigare. Så det behövde jag också fota.Sen gick vi ner.


Syrener! Alltså hur härligt?


Faktiskt väldigt kul att se det där berömda tornet på riktigt!Vi gick inte upp i tornet men under...


Vi testade caneléer (minivariant). Inte så märkvärdigt bakverk (även om de tydligen är svåra att baka). Men kanske ska man ge det en chans till.


Det här var en vägg på ett varuhus alldeles nära hotellet. Jag är lite fascinerad av såna här planteringar.


Sen var vi tvungna att kika lite på håll på Eiffeltornet när det var mörkt. 


Nästa dag, den sista i Paris, åt vi frukost på ett jättemysigt ställe. Allt var typ ekologiskt och så.


Där för måste jag visa en bild till från det stället. (Och nej, det är inte vin till frukost, det är olivolja på bordet.)


Sen hittade jag en jättefin park att sitta och läsa en liten stund i. För det är sånt man kan göra när man är själv i Paris (P hade åkt till sitt möte)!Sen gick jag och shoppade, tex en ljusslinga där man fick välja färg på bollarna själv! Oj, vad jag valde...


Det här är en bild från toaletten (!) på en affär. Paris-tak. (Det var fönster där man tvättade händerna inte inne på själv toaletten.)


Lite hänglås var jag ju tvungen att fota också...... och den lilla fina bilen utanför Merci Merci också.

Och vi hann faktiskt se ganska mycket även om det bara var nästan tre hela dagar i Paris (söndag fm till tisdag kväll). Jag har faktiskt inte varit sugen på att åka till Paris tidigare. Men de senaste åren har jag börjat ändra mig. Och det var riktigt trevligt! Så klart fanns det massor mer att se. Men alltid kul att se något annat. Och vi klarade oss bra utan att kunna någon franska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar