lördag, oktober 08, 2011

Italien - del 3, köttaffären

In den lilla stad som låg närmast vin gården, Greve in Chianti, fanns det en köttaffär som var häftig! Den grundades 1729 (!) och drivs av samma släkt sedan dess, nu av den åttonde generationen. Jag var tvungen att fota lite (-ok, mycket) inne i affären.


Svärföräldrarna började prata med en tjej som jobbade där och det visade sig att hon gjorde praktik där. Av henne fick de veta Falorni säljer till andra affärer runt om i världen, bl a ICA Viksjö. Så idag när jag var där, på ICA alltså, kollade jag efter deras produkter. Och mycket riktigt hittade jag dem! Så jag var tvungen att hala fram min mobil och ta ett kort. Fast den här gången kändes det lite mer skämmigt att hålla på och fota i en affär. På ICA Viksjö är ju risken/chansen att man träffar någon man känner ganska stor. (Idag träffade vi en granne och två från förskolan.)

(Disken nära potatisen, för den som har vägarna förbi.)

Jag och F bestämde oss för att köpa lite vildsvinskorv. Kanske var det det här vildsvinet som vi träffade i Greve?


Men vi hörde faktiskt levande vildsvin vid vingården! De var och smarrade i sig fikon. Tyvärr såg vi inte dem trots att de var ganska nära. Men svärföräldrarna såg dem tydligen också!2 kommentarer:

  1. Precis den hyllan inspekterade jag på Ica idag! har inte sett sen förut.

    SvaraRadera
  2. Nä, inte jag heller! Men man skulle kanske tro att såna lite delikatessgrejer skulle var borta vid de andra och inte vid potatisen och läsken...

    SvaraRadera