torsdag, juli 18, 2013

Semester - andra veckan

Alltså vad gjorde vi sen då?

Efter att ha varit ute och seglat så var vi hemma ett tag. En dag så tog jag med mig alla barnen och åkte och badade i havet! Men min syster var med, annars hade jag inte gjort en sån heldagsutflykt som det blev. Fast det iskallt i havet så den enda som badade riktigt var M.

Efter några dagar hade vi samlat kraft hemma och åkte i väg till västkusten, Grebbestad. Där tog vi det lugnt, åt räkor i massor, åt glass och gjorde lite utflykter. I Grebbestad pågick det någon slags festligheter, Carneval. Vilket gjorde att det var väldigt mycket folk där och festade. M och F var med i en krabbfisketävling. Att fiska krabbor var någonting som M tyckte var väldigt skoj.


En dag åkte vi till ett fint vattenfall som låg precis mellan Norge och Sverige.


Här står de i olika länder M och F. Vi som hade trott att det inte skulle bli någon utomlands-semester denna sommar!


Jag M och F klättrade upp och tittade på vattenfallet.

Sen en dag åkte vi till Fjällbacka som var väldigt fint! Det finns ett stort berg som det är en väldig spricka i som man kan gå igenom, Kungsklyftan. Vilket vi gjorde (dock i omgångar pga nån sov lite i bilen och någon behövde visst gå på toa).


Det var en väldigt blåsig dag! Så blåsigt att Ps glasögon blåsta av. Fast som tur inte ned för berget. Och ca 5 sekunder efter att den här bilden togs förstod F att man inte kunde gå in i berget. Och han blev helt super-arg! Han hade trott att det skulle vara som en grotta någonstans. Att vi hade gått igenom berget spelade tydligen ingen som helst roll. Utan det skreks om att vi hade lurat honom och att det här inte alls var roligt. Själv tyckte jag det var ganska skoj att gå genom och även upp på berget.


Sen kollade vi på fina gulliga hus i Fjällbacka och då var F glad igen.


När vi åkte hem så kollade vi på lite sevärdheter i attack-stil. Hällristningarna är ju ändå världsarv.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar