tisdag, mars 12, 2013

Vad vi gjorde i Kalifornien #1 - Elefantsälar

Nu har jag äntligen laddat ur mina foton från min kamera (och mobil). Så nu kommer det komma ännu fler inlägg med bilder från vår resa.

För vad gjorde vi egentligen under de där fem veckorna vi var borta? En hel del hann vi ju med även om det kändes som om veckorna gick väldigt snabbt!

De första dagarna åkte vi ju på en liten road trip norrut. Vi reste till San Diego på en måndag och kom fram sent, sent på måndagen. Vi mellanlandade i Chicago och på vägen dit hade vi gott om tid (fem timmar) och sedan blev planet mellan Chicago och San Diego försenat så vi fick vänta ännu mera. Men till sist kom vi fram till San Diego. Då hade vi förlorat en väska så vi fick fippla med det och hämta ut vår hyrbil innan vi kunde åka till hotellet.

Vi åkte norrut, genom Los Angeles och vidare på 101:an och sedan highway 1.


När man har kommit en bit norr om Los Angeles så blir det ganska fint när man kör på 101:an som går längs med kusten (även om det inte alltid är precis vid vattnet). Det är ganska mycket kullar och kor och mycket vinodlingar. Väldigt vackert.


En bra bit norr om Los Angeles (typ 35 mil) i södra Big Sur, i närheten av San Luis Obispo, finns det en massa elefantsälar. De håller till på en strand så man kan lätt komma fram och titta på dem. Man går på en liten gång ovanför stranden så man stör dem inte.  Och de var jättemånga! Nu var det både mammor, nyfödda ungar och pappor. Oftast är hanarna ute till havs men nu var det parningssäsong så nu var de också på stranden. Och de är verkligen jättestora. Hannarna väger ca 2000 kg eller mer. Så om man har vägarna förbi Piedras Blancas tycker jag verkligen man ska stanna till och titta på dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar