fredag, april 10, 2015

Påskresa, Frankrike, dag 1

Vi flög ju till Genève, där hyrde vi bil och körde söderut i Frankrike. Fast den första dagen åkte vi inte så långt, ca 4 mil. Vi åkte till en stad som heter Annecy som ligger vid Annecysjön.Väldigt vackert! Sjön har alldeles super-klart vatten. Sedan rinner vatten från sjön in i staden (lite konstigt att det rinner åt det hållet men så är det).

Och vattnet som rinner genom staden på flera ställen rinner snabbt och är lika klart där. Det är en massa små broar överallt. Det här gamla huset som syns till vänster står dock i mitten av vattendraget som en egen liten ö, helt i vattnet.Väldigt fint med alla vackra hus men mest med det här häftiga vattnet som gick igenom staden. Att vattnet var så klart och rann så snabbt var verkligen häftigt.


Här kan man se på M att det var ganska kallt. Visserligen är han ganska förtjust i att ha mössa på sig och det var tidigt på morgonen. Vi var på väg att äta en fransk frukost med croissanter. Dvs dag 2 men först något om den första dagens kvällsmat...


Till förrätt så beställt P in grodlår! Och vi testade alla lite groda även om det väl inte var någon som blev väldigt imponerad och kände att de behöver ha groda till middag varje dag (tack och lov).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar