lördag, april 11, 2015

Påskresa, Frankrike, dag 2

Efter att ha ätit frukost, kollat runt lite till i Annecy och barnen lekt lite på den lekplatsen som var alldeles nära hotellet så tog vi vår hyrbil och susade vidare söderut.


Lite lunchrast på en rastplats. Men med ganska trevlig utsikt. Till sist var vi nästan framme där vi skulle bo de resterande dagarna. 


Lavendelfält. Alltså det var massor av dem. Jag blev sugen på att åka tillbaka och titta på dem när de blommar - måste vara alldeles fantastiskt.

Men innan vi kom fram till där vi skulle bo passade vi på att kolla runt i Grignan, som är en liten by alldeles i närheten av där vi skulle bo. 


Där i Grignan fanns det ett stort slott som låg högst upp i byn. Den här delen ser ju ganska ny ut i jämförelse med vissa andra delar som är jätte gamla. Det var fin utsikt och här kan man ju ser fler lavendelfält. När vi åkte där nere på andra sidan fältet såg jag en man som stod och målade på ett staffli men det kändes ju så franskt så det nästan var överdrivet.


Så klart fanns det en vattengrej där upp. Över huvud taget så har vi sett väldigt många fontäner på den här resan (just den här sprutade inget vatten dock).


Utanför själva slottsområdet så var det så klart en massa gamla hus med smala små gränder.Lite franskt så där som det bör vara i Frankrike.

Sen åkte vi till stället vi skulle bo på (typ 5 minuter från Grignan). Vi bodde på ett ställe som hette Font- Peyrins. Som är ett gîtes, vilket innebär att man hyr ett boende som ligger typ på en gård och att man kan laga mat själv och så. Just det här hade både diskmaskin, tvättmaskin och kamin. Ursprungligen var nog huset från 1600-talet. Verkligen jättefint!


Dock lyckades nog ingen av oss att ta något fint foto på huset. Det här är utsikten från det stora sovrummet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar