söndag, april 12, 2015

Påskresa, Frankrike, dag 3-5

 Den tredje dagen så åkte vi lite söderut till en stad som hette Saint-Rémy-de-Provence som ligger precis söder om Avignon. Fast vi fattade nog inte riktigt grejen med den staden - inte så märkvärdig helt enkelt tyckte vi. Eller så missade vi det märkvärdiga. Men vi åt lunch på ett litet trevligt torg i alla fall. Sen tänkte vi åka till Avignon men det blev inte så. Alla var lite trötta så vi åkte hem istället.

Men dag fyra så tog vi nya tag och siktade mot Marseille. Fast först åkte vi till Aix-en-Provence som ligger lite norr om Marseille. Och Aix-en-Provence var en väldigt fin stad! Där hade man verkligen kunnat spendera mer tid än vi gjorde men det vi hann se gillade vi.Här hittade vi en fin fontän som låg som på en innergård bland husen. Lite mossig tyckte vi men den verkade fungera bra ändå.


Sen hittade vi en annan fontän! För det är faktiskt en fontän där inne! Om man kollar väldigt nog där i mitten ser man att den sprutar lite vatten! Det var liksom inte någon plantering som var fäst vi den utan det såg helt enkelt ut som om det bara hade växt mer och mer på den! Väldigt fascinerande. 

Sen dog vi vidare till Marseille, till Medelhavet. Tydligen (lärde jag mig nu) är Marseille Frankrikes nästa största stad (efter Paris). 


Här hittade vi faktiskt ett nytt häftigt hus, ett museum (Mucem). Annars har vi ju sett många gamla hus.


Kollade på båtar. Och det var faktiskt inte en massa super-stora lyxbåtar. De kanske låg någon annanstans.


Sen fick vi syn på ett pariserhjul som vi åkte upp i. Utsikt åt alla håll.
Marseille var fint.

Sen var det den sista dagen och då åkte vi tillbaka till Genève och sa hej då till Frankrike och Schweiz...

Och hej till Stockholm...


Så var det med den ganska korta resan men vi hann se en hel del. Och det gick bra att resa runt i Frankrike utan att kunna ett enda dugg franska. Hade funderat lite innan på hur vi skulle klara oss men det gick bra. Även om det så klart inte hade gjort någonting om vi hade kunnat lite franska. Hon som hade huset vi bodde i, Clotilde, kunde riktigt bra engelska. Och hennes föräldrar också (de hade haft 75-årskalas för föräldrarna så vi pratade lite med dem.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar